Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ = ανάχωμα στις αντικοινωνικές πολιτικές

Δημήτρης Στρατούλης

Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

στη Β΄ Αθήνας

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ = ανάχωμα στις αντικοινωνικές πολιτικές



Οι πολίτες και η νεολαία που δεν βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση, έχουν πολλούς λόγους να ενισχύσουν το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές:

  • Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές είτε αυτοδύναμη του ΠΑΣΟΚ είτε αυτοδύναμη της ΝΔ, είτε συνεργασίας των δυο τους, την οποία επιθυμούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, θα εφαρμόσει σκληρές αντικοινωνικές πολιτικές, ίδιες μ’ αυτές που εξήγγειλε με καθαρό τρόπο στη ΔΕΘ και στα προεκλογικά ντιμπέιτ ο κύριος Καραμανλής και με διαφανές περιτύλιγμα ο κύριος Παπανδρέου. Κι αυτό, γιατί η χώρα μας βρίσκεται σε επιτήρηση από την Ε.Ε., που πιέζει για τέτοιες πολιτικές, λόγω του ισχύοντος συμφώνου σταθερότητας που από κοινού τα δύο κόμματα έχουν ψηφίσει. Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να αγωνίζεται από θέσεις μαχητικής προγραμματικής αντιπολίτευσης πιο αποτελεσματικά για να τις αποτρέψει.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες για τους μισθούς και την κοινωνική ασφάλιση, για να μην ξεπουληθούν σε ιδιώτες οι δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΟΣΕ, λιμάνια κλπ.), για να στηριχτούν τα εισοδήματα των μικρομεσαίων αγροτών, για να επιβιώσουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Για να παρθούν μέτρα για την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις και την ακρίβεια, για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε επίσης πολιτικά τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην ανεργία και την εργασιακή επισφάλεια, για τη δημόσια παιδεία και τα δικαιώματά της, ακόμα κι όταν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα πανίσχυρα ΜΜΕ τον έδειχναν με το δάκτυλο ως έκνομο υποκινητή της.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και κέρδισε μαζί με ενεργούς πολίτες πολλές μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως για την απαγόρευση της εισαγωγής του λιθάνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή, για τη μη αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος, για την «απελευθέρωση» δημόσιων χώρων και παραλιών από ιδιωτικά συμφέροντα, για την υπεράσπιση από την τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα και άλλων περιοχών, για τη μη εκτροπή του Αχελώου, για να κατεδαφιστούν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας κλπ.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί αφενός τη δημιουργία μίας ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τα θύματα της οικονομικής κρίσης και αφετέρου μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση χωρίς να φορτωθούν τα βάρη της οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι επαγγελματίες. Με τη στήριξη των δημόσιων επενδύσεων, με ουσιαστική αύξηση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών για χιλιάδες άμεσες προσλήψεις στον κοινωνικό και στον πράσινο τομέα της οικονομίας. Με τη μείωση του ωραρίου χωρίς μείωση αποδοχών και την απαγόρευση των απολύσεων. Με ουσιαστικές αυξήσεις για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων ανεργίας. Με τη διασφάλιση και ενίσχυση των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των δανειοληπτών. Με την επανεθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και την παρέμβασή της για τη μείωση των ληστρικών επιτοκίων χορηγήσεων.
  • Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο ενεργή και αποτελεσματική από αυτές των άλλων κομμάτων, με παρουσία των βουλευτών στους κοινωνικούς αγώνες και μεταφορά των αιτημάτων τους στη Βουλή και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
  • Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιαίτερους πολιτικούς συμβολισμούς, αφού εκτός από δραστήρια πολιτικά στελέχη της Αριστεράς, καταξιωμένους επιστήμονες, διανοούμενους και καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτό και αγωνιστές του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και των άλλων κοινωνικών κινημάτων.
  • Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, που ο ίδιος είναι ένα ενωτικό εγχείρημα δώδεκα οργανώσεων και κομμάτων της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς και οικολογίας, εγγυάται την προώθηση του διακηρυγμένου στρατηγικού στόχου του για την ενότητα όλης της Αριστεράς.


Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την ψήφο των πολιτών και της νεολαίας, γιατί αγωνίζεται για τα προβλήματα τους και στηρίζει τους αγώνες τους για μια καλλίτερη ζωή. Γιατί ένας ενισχυμένος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί όχι μόνο να κάνει μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές, αλλά μπορεί να έχει και νίκες, να ανακόπτει αντικοινωνικές πολιτικές και να διεκδικεί εναλλακτικές λύσεις απέναντι στις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και το άνοιγμα του δρόμου για προοδευτική στροφή στην πορεία της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διεκδικεί ψήφους φιλανθρωπίας για να επιβιώσει, αλλά ψήφους δύναμης, ελπίδας και προοπτικής.