Ομιλία του σ. Νίκου Μπούτση στην Συνέλευση της ΟΜ ΟΤΕ την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου






Ομιλία του σ. Νίκου Μπούτση στην Συνέλευση της ΟΜ ΟΤΕ την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου

Συντρόφισσες  και σύντροφοι
Δεν είναι όνειρο. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ζούμε τα όνειρα, τις ελπίδες, τους αγώνες, τις θυσίες, χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών της αριστεράς από το 1917 και δώθε. Ζούμε και τα δικά μας όνειρα, που από τα εφηβικά μας χρόνια, φτιάχναμε με μεράκι και ενθουσιασμό μέσα στο μυαλό μας, μα και σε ατέλειωτες συζητήσεις με συντρόφους και συναγωνιστές σε διάφορες συναθροίσεις. 
Εμείς είμαστε οι τυχεροί της Ιστορίας. 
Εμείς είμαστε οι τρυγητές του αμπελιού, που άλλοι με απίστευτες θυσίες καλλιέργησαν και καρποφόρησαν. 

     Συντρόφισσες και σύντροφοι, ξέρω ότι όλοι μας αυτές τις μέρες, από τις 25 Γενάρη και μετά, είμαστε πολύ ΣΥΓΚΙΝΗΜΈΝΟΙ μα και ΠΕΡΉΦΑΝΟΙ
     Συγκινημένοι γιατί θυμόμαστε τους συντρόφους μας που έφυγαν για το μακρύ ταξίδι, χωρίς επιστροφή, μα που τώρα ξέρουμε ότι βρίσκονται εδώ και χαίρονται μαζί μας. Μιλάω για τον Πάνο τον Νούσα, τη Ζωή Μαστρογιαννάκου, τον Πλέτση Παναγιώτη, τον Αντωνόπουλο Ανδρέα, την Καρακίτσου Κική, τον Σαρακίνη Θανάση, τον Γραμματικάκη Φώτη, τον Λουκίδη Γιώργο και τον Σιώκο Σωτήρη.
     Περήφανοι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, από το μικρότερο και πιο ταπεινό στέλεχός του, μέχρι τον πρόεδρό του, τον Αλέξη τον Τσίπρα, δείχνει στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, ότι δεν είμαστε όλοι ΙΔΙΟΙ. Δεν είμαστε όλοι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ. Δεν ήρθαμε να ξεγελάσουμε τον κόσμο. 
Ήρθαμε να αλλάξουμε τον κόσμο.
Παρακαλώ ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συντρόφων που έφυγαν από κοντά μας.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, η πρόκληση είναι μπροστά μας και εννοείται ότι όλη η οργάνωσή μας είναι στη διάθεση του κόμματος και της κυβέρνησης, να βοηθήσει αν χρειαστεί με όλες της τις δυνάμεις.
Εύχομαι από καρδιάς υγεία σε σας και τις οικογένειές σας, καλή δύναμη, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2015.