ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Το διογκούμενο κίνημα αντίστασης στις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης, παίρνει ήδη χαρακτηριστικά λαϊκού κινήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού κινήματος.
Ο ένας μετά τον άλλον όλοι οι κλάδοι εργαζομένων συνειδητοποιούν ότι τα μέτρα, που σταδιακά επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, δεν αφήνουν απ’ έξω κανέναν.
Αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, το σύνολο της κοινωνίας.
Η καρικατούρα του προσχηματικού διαλόγου και η παταγώδης αποτυχία του να εγκλωβίσει τα Συνδικάτα και τις δυνάμεις της Αριστεράς, οδηγεί σε κινήσεις πανικού τους κυβερνητικούς αρμόδιους, αλλά και σε εκδηλώσεις αντίδρασης και έντονης δυσαρέσκειας στελεχών του κυβερνητικού στρατόπεδου.
Το βασικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έχει γίνει ευκρινέστατα γνωστό.
Δεν είναι στις προθέσεις τους να ασχοληθούν με την διαχρονική λεηλασία αποθεματικών και πόρων και την αποδιάρθρωση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, δηλαδή τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για τα βασικά προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης.
Αντίθετα, με τρία μελετημένα βήματα προχωράνε:
πρώτο: Στην ενοποίηση των Ταμείων μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών και δημοσιογράφων, με κύριο στόχο την αυθαίρετη επίταξη ενός μέρους των αποθεματικών τους (για 10% κάνουν λόγο) υπέρ ενός «κουμπαρά» μελλοντικής αντιμετώπισης δημοσιονομικών προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ ολόκληρο το υπόλοιπο των αποθεματικών θα περάσει στη διαχείριση της Τράπεζας της Ελλάδας. Φαίνεται πως εκτιμούν ως «ευάλωτες» πολιτικά τις κατηγορίες αυτές επιστημόνων για να επιχειρούν να επαναφέρουν το καθεστώς υποχρεωτικής διαχείρισης των αποθεματικών, που για 37 χρόνια (1950 – 1987) οδήγησε στην προκλητική λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνική ασφάλισης. Δευτερογενής στόχος η εξίσωση των παροχών στο χαμηλότερο επίπεδο.
Δεύτερο: Στην ενοποίηση, στη συνέχεια, Ταμείων σχετικά καλής οικονομικής κατάστασης, με Ταμεία που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, έτσι ώστε τα πρώτα να αναλάβουν τα προβλήματα των δεύτερων. Απαλλάσσεται, έτσι, ο κρατικός Προϋπολογισμός από δημοσιονομικές υποχρεώσεις, διαχωρίζονται οι ασφαλισμένοι σε «ευνοούμενους» και μη, ενώ σε λίγο θα είναι όλα προβληματικά και ευάλωτα να αποδεχθούν την τρίτη δέσμη μέτρων.
τρίτο: Στην αναπροσαρμογή, ως τρίτο βήμα, των συνταξιοδοτικών όρων και συγκεκριμένα: Αύξηση των ορίων ηλικίας ακόμη και για τους προ του 1983 ασφαλισμένους. Αύξηση των ετών ασφάλισης από 35 ή 37 στα 39 ή 40 για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας. Υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών με βάση τις αποδοχές της τελευταίας 10ετίας που σε συνδυασμό με τη μείωση του ποσοστού αποπληρωμής σημαίνει δραματική μείωση των συντάξεων. Δραματική μείωση των κατώτερων συντάξεων και βίαιη ανατροπή των βαρέων και ανθυγιεινών, όπως προτείνουν οι «σοφοί» του κ. Αναλυτή.
Οι κατά καιρούς κυβερνητικές διακηρύξεις της Ν.Δ. είναι αναξιόπιστες και παραπλανητικές.
Τα τρία όχι - όχι αύξηση ορίων ηλικίας, όχι μείωση συντάξεων, όχι αύξηση εισφορών – ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού, αποδείχνονται παραπλανητικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Οι προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις για μη επιβολή νέων φόρων, αποδείχνονται νέες επιβαρύνσεις 6,2 δις €, που θα πληρώσουν με τον Προϋπολογισμό του 2008, τα ίδια πλατιά λαϊκά στρώματα που πλήρωναν τη φορομπηχτική πολιτική και το 2007.
Από την άλλη μεριά η εκκωφαντική σιωπή του ΠΑΣΟΚ και η ουσιαστική απουσία Αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλεί απογοήτευση, αλλά και έντονους προβληματισμούς ακόμη και στα πιο αισιόδοξα μέλη και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.
Ήρθε η ώρα όλοι μαζί, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, να βροντοφωνάξουν.
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ!
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, καλεί τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους, να εντείνουν τους αγώνες τους, να πολλαπλασιάσουν και να στηρίξουν καθολικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των κλάδων εργαζομένων, επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ΕΤΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα και Ρέπα
Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους
Η υπεράσπισή της είναι χρέος όλων μας.
Η απαξίωση και καταστροφή του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της δεν θ’ αφήσει κανέναν χωρίς δραματικές αρνητικές συνέπειες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!